• Kolener_DOM_BG

 • Informacije na bosanskom i hrvatskom jeziku

  Dobro dosli!

  Mi smo se kao Udruženje za pomoć u oblasti poreza na zaradu specijalizovali za to da Vas kao stranog radnika u Njemačkoj savjetujemo u svim pitanjima glede poreza i da za Vas sastavljamo prijavu poreza na dohodak.

  Počeli ste da radite u Njemačkoj, stalno mijenjate gradilišta (odnosno mjesta angažiranja), a pružate pomoć i obitelji / bračnom partneru u domovini i imate također troškove za putovanja u domovinu?

  Sastavit ćemo Vašu poreznu prijavu i istaći za Vas pravo na sve moguće troškove.

  Potrebna Vam je pomoć kod pitanja u vezi sa dječjim doplatkom?

  Pružit ćemo Vam potporu u svim pitanjima u svezi s dječjim doplatkom i podnijeti za Vas zahtjev za dječji doplatak kod nadležne Obiteljske blagajne.

  Opce informacije:  Kölnsko savjetovalište Udruge za pomoć u oblasti poreza na zaradu, registrirana udruga, osnovano je dana 9. lipnja 1982. godine i od tada je kod Više direkcije za financije Porajnja (Rheinland) priznato po Zakonu o poreznom savjetovanju kao udruga za pomoć u oblasti poreza na zaradu.

  U okviru članstva ćemo Vas (zaposlenike, službenike, umirovljenike) diljem Njemačke savjetovati o svim pitanjima glede poreza, kao npr. kod sastavljanja Vaše prijave poreza na dohodak.

  Savjetovanje se vrši od strane obrazovanih kvalificiranih poreznihnamjestenika s višegodišnjim profesionalnim iskustvom. Naše znanje je zbog redovnih seminara i usavršavanja na najaktuelnijem nivou, tako da Vam se nudi optimalno savjetovanje.

  Pregled naših usluga:  - Sastavljanje Vaše prijave poreza na dohodak, kao i savjetovanje tijekom cijele godine (kao npr. savjetovanje kod izbora poreznog razreda, zahtjeva za dječji doplatak, tzv. Riesterovu mirovinu)
  - Obračunavanje očekivanog poreznog rezultata
  - Provjera poreznih rješenja, kao i ulaganje pravnih sredstava kod odstupanja
  - Tužbe pred Fiskalnim sudom

  Da li ste svoju poreznu prijavu već sami sastavili i želite da mi provjerimo rješenje o porezu na dohodak?

  Mi ćemo u okviru mogućnosti provjeriti porezno rješenje i uložiti pravna sredstva (prigovor odnosno tužbu) i preuzet ćemo za Vas korespondenciju sa Poreznimm uredom.

  Molimo Vas da za individualno i lično sajvetovanje dođete tijekom radnog vremena u naše savjetovalište u Kölnu.

  Molimo Vas da u tu svrhu ugovorite termin sa gospođom Stojanović: 0221/ 12 18 19.

  Molimo Vas da sa sobom poneste sve neophodne potvrde koje su potrebne za sastavljanje porezne prijave (vidjeti ček listu). Ukoliko je dokumentacija potpuna, odmah ćemo za Vas sastaviti prijavu poreza na dohodak koja se preko softvera Elstera prosljeđuje Poreznom uredu.

  Predaja prijave poreza na dohodak je načelno moguća za prethodne 4 godine.


  Članstvo  Članarina se određuje po primanjima iz godine oporezivanja koja je predmet obrade i plaća se po poreznoj prijavi.

  Za pružanje pomoći u oblasti pravnih propisa o porezu na dohodak se pored naprijed navedene članarine ne naplaćuje posebna naknada ili naknada za prijam.

  U okviru članstva Vam naša pomoć stoji na raspolaganju diljem Njemačke tijekom cijele godine.

  Članarina se prilikom savjetovanja plaća u gotovini.

  Radno vreme:  sijecanj - travanj:
  • ponedjeljak-petak 8:30 - 18:00 sati
  • subota 8:30 - 13:00 sati

  svibanj - prosinac:
  • ponedjeljak - petak 9:00 - 13:00 sati i 14:00 - 17:00 sati
  • subotom zatvoreno

  Adresa:
  Kölner Lohnsteuerberatung
  Lohnsteuerhilfeverein e.V.
  Hansaring 25 - 27
  50670 Köln
  Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
  • Telefon: 0221/ 12 18 19
  • Faks: 0221/ 13 94 809